Dikke witte afscheiding tijdens zwangerschap

/ 04.10.2020 / Barbera

Afscheiding komt sporadisch en in kleinere hoeveelheden dan vruchtwater doet. Als je een beetje bloed verliest is dat totaal niet erg en is het juist een teken dat je zwanger bent.

Dan is het goed om contact op te nemen met je huisarts. Vrijen met geïrriteerde slijmvliezen is vaak onprettig. Dit kan namelijk wijzen op een schimmelinfectie.

Wil je meer weten over de vaginale afscheiding, dan lees je in dit artikel alle belangrijke informatie over dit verschijnsel. Je kunt echt scheutjes  fluor verliezen. Wordt samen met meer dan andere super mama's en papa's lid! Afscheiding is vaak waterig, maar altijd een beetje wit van kleur.

Twijfel je. Vul de geboortedatum van je baby in en ga direct naar zijn week of maand. Schrijf je in en maak 24Baby. Lees meer over wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap. Roze afscheiding zwangerschap Hier is het weer hetzelfde verhaal als bij de witte afscheiding zwangerschap.

In de meeste gevallen is roze afscheiding een normaal verschijnsel. Hoe langer je zwanger bent, hoe meer afscheiding je aanmaakt en hoe meer waterig deze wordt.

Witte vloed na de bevruchting

De oorzaak van de grotere hoeveelheid afscheiding tijdens je zwangerschap is oestrogeen. Ben je zwanger, dan heb je meer vaginale afscheiding dan normaal. Wat zegt je afscheiding over je zwangerschap en wanneer is het abnormaal? Vruchtwater ruikt zoetig, terwijl afscheiding zo goed als geurloos is. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website. Wat is de geboortedatum van je baby?

Natuurlijk is het zo dat de ene afscheiding de andere niet is? Als je dus een veranderende afscheiding hebt en je bent niet zwanger, of je vertrouwt dikke witte afscheiding tijdens zwangerschap gewoon niet. Ook kan je bij de drogist zonder recept een antischimmelcrme kopen. Heb je te maken met meer witte afscheiding en enkele van bovenstaande symptomen!

Alles wat je wilt weten over het herstel na een keizersnede. Bekijk een grotere afbeelding van deze infographic.

Afscheiding voor de zwangerschap

Alles over prenataal onderzoek. Online cursussen Gezond tijdens je zwangerschap. Hoe ontwikkelt je baby zich in de zwangerschap én wat gebeurt er in jouw lijf lees je per week van Lees meer. Heb je de eisprong gehad, dan verandert het slijm weer van structuur en vind je bovendien weer minder slijm in de onderbroek.

Als laatste herkenningspunt heb je vaak slijmerige afscheiding, vruchtwater doet dit niet? Wat is vaginale afscheiding. Als je afscheiding tussen duim en wijsvinger houdt en facebook messenger berichten exporteren je vingers voorzichtig van elkaar haalt, dikke witte afscheiding tijdens zwangerschap, vruchtwater is dat helemaal niet.

Net als voor je zwangerschap maakt je lichaam deze afscheiding aan om je vagina en  baarmoeder  te beschermen. De laatste weken van je zwangerschap heb je waarschijnlijk meer afscheiding dan ooit.

Wat is vaginale afscheiding eigenlijk?

Witverlies Witverlies wordt ook wel witte afscheiding genoemd. Dit zijn er gelukkig niet veel, dus het zal niet moeilijk te onthouden zijn. Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Net voor de eisprong verandert de witte afscheiding van een vrouw zowel van slijm als van hoeveelheid. Als deze niet stinkt en niet samengaat met andere klachten, is er waarschijnlijk niks aan de hand.

  • Soms ziet je witte vloed er anders uit of ruikt deze anders dan je gewend bent.
  • Dit is vaak rond de periode dat het eitje gaat innestelen en wordt innestelingsbloeding genoemd.
  • Natuurlijk is het zo dat de ene afscheiding de andere niet is.
  • Zo onder andere ook van de vaginale afscheiding die je krijgt.

De reden dat je tijdens je zwangerschap meer afscheiding gaat aanmaken is door de verhoogde oestrogeenproductie. Hoe langer je zwanger bent, dit vertelt het je. Babykalender Hoe oud is je baby. In dit artikel ga ik alles uitleggen wat betrekking heeft tot vaginale afscheiding tijdens zwangerschap! En waar je dan ook op moet letten. Zeep ook vaginale zeep kan de zuurbalans van dikke witte afscheiding tijdens zwangerschap vagina verstoren en bijdragen aan het krijgen van een vaginale infectie.

Ook interessant: Cervixslijm, terwijl afscheiding zo goed als geurloos is, dikke witte afscheiding tijdens zwangerschap. Gebruik geen zeep, hoe meer afscheiding je aanmaakt en hoe meer waterig deze wordt.

Vruchtwater ruikt zoetig.

Afscheiding na de bevruchting

Mag je kruidnoten of pepernoten als je zwanger bent? Daarnaast ziet de huid van je vagina er vaak rood en opgezwollen uit. Lees meer in onze Cookie Policy.

Een andere belangrijke functie van de witte afscheiding, is het soepel houden van de vagina en het ondersteunen van het bevruchtingsproces van de vrouw.

Plus voor de meeste mensen zijn ze ook best wel logisch. De dikke witte afscheiding tijdens zwangerschap zwangerschap moet goed beschermd worden en daarom wordt er extra witte afscheiding aangemaakt door het lichaam.

Andere: