Zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord duits oefenen

/ 26.11.2020 / Güven

In het Nederlands wordt een bijvoeglijk naamwoord soms verbogen: een aardig meisje maar een aardig- e jongen. Volg online taallessen met een professionele leraar Native en geverifieerde leraren Gratis proefles Inclusief lesmateriaal Jacques D.

Bij de vierde naamval van een mannelijk woord in de der-groep zie je de uitgang -en staan! E-mail support mrchadd. Thirza Mercedes A. Tom hat ein.. Chadd het voor je uit!

De uitgangen van de lidwoorden van EIN-groep geven vaak al de naamval of het geslacht van het zelfstandig naamwoord aan. En nu jij, een paar oefenopgaven.

Bijvoeglijk naamwoord als er geen lidwoord van de DER- of EIN-groep voor staat   Staat er geen lidwoord voor het bijvoeglijk naamwoord, dan geeft het bijvoeglijk naamwoord informatie over de traject vrij maand abonnement verlengen en het geslacht van het zelfstandig naamwoord. Een bijvoeglijk naamwoord beschrijft een eigenschap van een zelfstandig naamwoord.

Je hebt nu alles geleerd over de bijvoeglijke naamwoorden in het Duits. Hranush H, zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord duits oefenen.

Thirza Mercedes A. Attributief bijvoeglijk naamwoord Sie ist eine müde Mutter.
  • Plan een les. Vervoeging met bepaalde lidwoorden 4.
  • Het kan een lastig onderwerp zijn van de Duitse grammatica: wanneer en hoe gebruik je het bijvoeglijk naamwoord?

Oefeningen

Wil je nog even extra oefenen met het bijvoeglijk naamwoord in het Duits? Schrijfoefening over het maken van bijvoeglijke naamwoorden 5. Shalini K. Negen van de tien keer, staat er een bepaald- of onbepaald lidwoord voor het bijvoeglijk naamwoord en is kies de de juiste uitgang van het bijvoeglijk naamwoord in aansluiting op het kiezen van het juiste lidwoord.

Een belangrijk verschil met het Nederlands is alleen dat het bijvoeglijk naamwoord in het Duits verschillende uitgangen heeft, afhankelijk van het geslacht van het zelfstandig naamwoord dat erbij hoort en de naamval waarin dat woord staat.

  • Attributief bijvoeglijk naamwoord Sie ist eine müde Mutter.
  • Shalini K. Predicatieve, bijwoordelijke en attributieve bijvoeglijke naamwoorden 4.

Het bijvoeglijk naamwoord krijgt vrije sector huur purmerend een andere uitgang en geeft op die manier informatie over het geslacht.

Bijvoeglijke naamwoorden geven een eigenschap van iets of iemand aan. Bijvoeglijk naamwoord na een woord van de EIN-groep De uitgangen van de lidwoorden van EIN-groep geven vaak al de naamval of het geslacht van het zelfstandig zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord duits oefenen aan. Je let altijd op:. Wil je nog even extra oefenen met het bijvoeglijk naamwoord in het Duits.

Het voltooid deelwoord en tegenwoordig deelwoord   Het voltooid- en het tegenwoordig deelwoord worden vaak als bijvoeglijk naamwoord gebruikt. Wil je nog even extra oefenen met het bijvoeglijk naamwoord in het Duits?

Er zijn drie stappen die je altijd moet nemen:.

Met deze tabel kan je heel makkelijk gaan oefenen met bijvoeglijke naamwoorden? Wat is een bijvoeglijk naamwoord 1. Nog een vraag. Oefenlink 4: bijv. De uitgangen van de bijvoeglijk naamwoorden komen dan overeen met de uitgangen van de lidwoorden van de DER-groep, behalve bij de tweede naamval mannelijk en onzijdig, zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord duits oefenen.

Let op: JavaScript is benodigd voor deze inhoud.

Inhoudstafel

Bovendien moet je ook goed opletten op het lidwoord dat ervoor staat: bij woorden als die, der, das, dem etc. Volg online taallessen met een professionele leraar Native en geverifieerde leraren Gratis proefles Inclusief lesmateriaal Jacques D. Meld je nu aan en stuur Mr. Je let altijd op:.

Een bijvoeglijk naamwoord beschrijft een eigenschap van een zelfstandig naamwoord. Hoe maak je een bijvoeglijk naamwoord 2. Uitgangen Een handig overzicht van de uitgangen vind je in de tabellen hieronder. Schrijfoefening over het maken van bijvoeglijke naamwoorden 5. Sluit venster Contact Neem contact met ons op.

Ich bin mit d. Bijvoorbeeld: -die gekauft- en Sachen           mv - voltooid                                                                                                    -der weggelaufen- e Junge     m - voltooid -die chattend- e Frau                 v - tegenwoordig                                                                                        -die chattend- en Kinder         mv -tegenwoordig   Bijvoeglijk naamwoorden van woonplaatsen   Achter de naam van een dorp of stad komt altijd -er als uitgang                                                      Dit wijkt dus af van de hierboven uitgelegde regels!, zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord duits oefenen.

Die gekleurde vakjes vormen samen een soort sleutel: daar kun je dus al een groot deel van de uitgangen aan onthouden.

Zo werkt onze app

Wat is een bijvoeglijk naamwoord 1. M V O MV 1 gut- er Wein gut- e Idee kalt- es Bier hübsch- e Leute 2 gut- en Wein es gut- er Idee kalt- en Bier es hübsch- er Leute 3 gut- em Wein gut- er Idee kalt- em Bier hübsch- en Leute n 4 gut- en Wein gut -e Idee kalt- es Bier hübsch- e Leute Bijvoeglijke naamwoorden achter elkaar Wanneer er meerdere bijvoeglijke naamwoorden voor het zelfstandig naamwoord staan krijgen ze allemaal dezelfde uitgang, bijvoorbeeld: -Es ist ein schön er , sonnig er , strahlend er Tag!

En nu jij, een paar oefenopgaven! Het voltooid deelwoord en tegenwoordig deelwoord   Het voltooid- en het tegenwoordig deelwoord worden vaak als bijvoeglijk naamwoord gebruikt.

Chadd het voor je uit. Wat is de vergelijkende vorm van een bijvoeglijk naamwoord 3. Telefoon Inhoudstafel Verbergen 1.

Andere: