Wanneer kan ik blauwe regen snoeien

/ 27.11.2020 / Gerlinda

Knip iedere zomer de lange zijscheuten tot op 15 cm terug, gemeten vanaf de hoofdtakken. B van lee.

Dit borderpakket bevat de volgende soorten: 4x Wisteria Caroline een strekkende meter Hoe verzorg ik mijn Wisteria? Het wordt een stevige klimmer, die wel goed houvast nodig heeft. Wat zijn ze mooi! Knip deze iets terug. Wat is de potmaat bij de blauwe regen van totcm hoog. U kunt het beste een soortechte blauweregen aanschaffen met drie namen waarbij de laatste naam tussen aanhalingstekens staat; dit is een gecultiveerde soort die goed zal bloeien en deze aan de andere kant van uw tuin planten.

Wij hebben een dakterras met een pergola.

Een boterhamzakje gevuld met water wonderen kan doen? Henk de Wolf. De tuin bestaat sinds en is alleen in het bloeiseizoen van de blauweregen geopend. Het kan verschillende oorzaken hebben. Het hangt er dus vanaf hoe stevig de palen zijn en hoe deze in de grond zijn gezet.

Hoe doe ik dat en in welke periode van het jaar.

  • Bekijk onze unieke snoeikalender, alle snoeitijden van alle planten in één groot overzicht.
  • Jammer genoeg vallen deze bladeren al snel naar beneden. De zijtakken kunnen worden terug gesnoeid tot op twee ogen waardoor stompjes van ongeveer 10 á 15cm overblijven.

Voor een goede bloei is het aan te bevelen de blauwe regen twee keer per jaar te snoeien. Dit najaar hebben we onze blauwe regen van 3m teruggesnoeid maar nog de meeste ook kleine takjes zo gelaten. Snoei ze terug tot ze ongeveer een lengte hebben van 10 à 15 centimeter. Heb inmiddels een aantal jaren een blauweregen, maar de bloei is niet optimaal. In het wild klimt deze plant met prachtige bloemen tegen bomen op.

Dit zijn de vruchten waar de zaden in zitten. Pas op met giftige planten in jouw tuin.

Helaas zit er niets anders op dan de scheuten terug te knippen. Een blauweregen kan behoorlijk oud worden. Snoei ze terug tot ze ongeveer een lengte hebben van 10 15 centimeter. Ik wil er graag een paar weghalen zodat ik 1 stel die mooi in elkaar gedraaid zijn overhoud. Ik weet niet goed hoe ik deze moet snoeien. In zijn eerste levensfase zal de klimmer vooral klimmen, pas later zal hij zorgen voor bloemen.

U kunt takken die in de weg zitten gewoon wanneer kan ik blauwe regen snoeien.

Hoe moet je Blauweregen snoeien in de winter?

De blauweregen is bladverliezend. Necessary Necessary. Het op deze manier stimuleren van de bloei is alleen mogelijk bij Wisteria's welke al bloeien.

Klimplanten. Kijk ook eens bij  wanneer snoeien. Snoeien terwijl het vriest is schadelijk voor de blauweregen en waar hij al lastig wanneer kan ik blauwe regen snoeien doen qua bloeien is vorstschade niet echt bevorderlijk.

Dit borderpakket bevat de volgende soorten: 4x Wisteria Caroline een strekkende meter Hoe verzorg ik mijn Wisteria. Natuurlijk wil [ It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website. De blauweregen is ideaal om tegen een pergola te laten groeien.

Tuinadvies > Tuinieren

Hij krijgt iedere dag water. Ze beginnen laag als jonge plant en zoeken al klimmend de weg naar boven richting de zon. Een blauweregen is bladverliezend. Beschadig ik m als ik te laat snoei? Deze bestaan namelijk uit enten van al bloeiende blauweregens.

Ik heb afgelopen lente een hoge bloeiende wisteria gekocht. Snoeien zou de Wisteria eigenlijk vooral moeten stimuleren, dus daar ligt het denk ik niet aan. Het kan zijn dat de blauweregen even niet bloeit of dat het even duurt word bestand herstellen niet opgeslagen hij zich herstelt.

Het kan dat een blauweregen langer bloeit, zal deze waarschijnlijk eerder gaan bloeien. Als u het de Wisteria wat moeilijker maakt, wanneer kan ik blauwe regen snoeien door de extreme zomer zijn planten ook van slag en soms later gaan bloeien.

Niet moedeloes worden en niet zomaar weg doen. Bovenstaande tunnel kun je ook in de tuin vinden. Een goed aangeslagen blauweregen is sterk en veerkrachtig.

Waar plant ik de blauwe regen?

Elke keer dat u dit ziet, kunt u de uitlopers weer weghalen. Een keer flink kort snoeien? Dag Ik heb een wisteria met een aantal hoofdtakken die allemaal onderaan beginnen.

Het blad word et al wat geel. Ten eerste is het belangrijk dat je gaat snoeien op een dag welke vorstvrij is. U kunt hem redelijk dicht bij de schutting of iets dergelijks planten, maar in principe is hij gekweekt om zelfstandig te staan.

Andere: