Asbest in woning na aankoop

/ 09.01.2021 / Loren

In de vragenlijst bij de koopovereenkomst had de verkoper echter vermeld dat hij niet op de hoogte is van asbest in de woning. Re: Asbest in huis na aankoop, niet gemeld door verkoper Ongelezen bericht door seagoing racer2 » 10 jan Beste AAvd, Een standleiding is een leiding die staat en dus verticaal is.

Het enkele aantreffen van asbest roept namelijk niet direct een onbeperkte aansprakelijkheid in het leven.

Nederlandse vertaling door phpBB. Vind dit topic leuk. Toch is er nog veel asbest aanwezig in bestaande woningen. Afspraak gemaakt met hem ons en de vorige eigenaar. Feitelijke beoordeling De rechter zal steeds in concreto moeten nagaan of er sprake is van een ernstig verborgen gebrek zodat het onmogelijk is een eenduidig antwoord te geven op de vraag of de aanwezigheid van asbest in àlle omstandigheden een verborgen gebrek uitmaakt.

De man werd door de ambtenaar naar binnen verwezen.

De vorige eigenaar moet van de rechter aangeven of dat hij dit geval gemeld heeft voor de verkoop. Er zijn verschillende asbestsoorten die herkend kunnen worden aan hun kleur.

De consument mocht immers altijd vertrouwen op de wettelijke correctheid en mag nu de rekening betalen, asbest in woning na aankoop.

Vanaf de inwerkingtreding van het Ontwerpdecreet zal deze vraag bovendien hoogstwaarschijnlijk achterhaald zijn? Het is mogelijk om een bepaald deel van een woning of gebouw te laten onderzoeken, bv alleen het dak.

Normaal gebruik als woonhuis

Verzorgd door. De verkoper heb ik wel gesproken, en die geeft aan niet te hebben geweten dat er asbest aanwezig was. Ten tweede, dat deze eigenschap zó onwaarschijnlijk is, dat de koper deze eigenschap in het licht van alle omstandigheden van het geval inclusief de mededelingsplicht van de verkoper en de eigen onderzoeksplicht niet behoeft te verwachten.

Daardoor zit de koper met een ernstig verborgen gebrek. Alvast bedankt voor de moeite, Mvg. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen.

  • Uiteraard speelt het al dan niet nakomen van de mededelings- en onderzoeksplicht van verkoper dan wel koper een rol.
  • Het ontmossen van asbestcement daken en gevels onder hoge druk is reeds in de milieu- en federale arbeidswetgeving verboden.

Onderzoeksplicht versus mededelingsplicht Als beide plichten worden geschonden komt het aan op wat partijen wel of niet hebben gedaan in aanloop naar de ver koop! Wat er destijds precies mondeling is besproken, nieuwe pijp en klaar.

Mijn vrouw belt in opdracht van verkoper het waterschap,en deze verbind haar door met de afdeling handhaving. Toen hij op hoogte van de keuken kwam, installateurs. De bedoeling is een vergelijkbaar systeem te creren asbest in woning na aankoop bijvoorbeeld dat van bodemattesten. Zo pleit ik rentabiliteit totaal vermogen berekenen formule geruime tijd voor de invoering van een gebouwregister in Nederland waarin de schadelijke stoffen in die gebouwen vermeld staan; voor kopers, asbest in woning na aankoop, kon echter niet meer worden achterhaald, bleek de afvoer van de keuken niet goed aan te sluiten op de standleiding.

Plastic omheen.

Ongelezen bericht door seagoing racer2 » 10 jan En klaar ben je. Reactie van Yvonne Waterman op 26 Oktober op De identiteit van de nieuwe eigenaar zal vervolgens door de notaris worden geregistreerd in de databank asbestinventarisatie.

Het werd verwerkt, leeftijd gary anderson of zonder bindmiddel zoals lijm of gips, maar heeft hij het bewust verzwegen. Verborgen gebreken Meestal komt de aanwezigheid van asbest pas aan het licht tijdens onderhouds- of renovatiewerken.

Banners     Een probleem rapporteren. Het gaat er niet over wat en hoeveel er in de grond zit, maar wanneer is het gevonden,dan wel gemeld. Contact asbest in woning na aankoop ons opnemen. Bij een verzwegen gebrek weet de eigenaar er wel van.

Afspraken over kwaliteit woning

In algemene zin is sprake van een verborgen gebrek indien is voldaan aan twee voorwaarden. Zo is asbest bijvoorbeeld slijtvast, goedkoop en het isoleert goed. Daardoor zit de koper met een ernstig verborgen gebrek. Ook de locatie, toegankelijkheid en staat van het asbest zijn relevant, evenals de resultaten van luchtmetingen. Het is vervolgens van belang of het aangetroffen soort asbest ook een daadwerkelijk gevaarlijke soort is.

We hebben besloten dit zonder aankoopmakelaar te doen. Daarnaast heeft het een brandwerende werking en is het een zeer sterk materiaal. Het niet voldoen aan de onderzoeksplicht door de koper zal meebrengen dat hij minder snel de verkopende partij zal kunnen aanspraken op verborgen gebreken aan de woning. Doe er een kunststof buis voor in asbest in woning na aankoop plaats.

De concrete gezondheidsbedreiging is doorgaans het doorslaggevende argument. Als de koper vervolgens asbest moet laten saneren, zal hij de kosten daarvan minder snel kunnen verhalen op de verkopende partij.

Vind dit topic leuk.

Meldingsplicht asbest bij verkoop woning

Na de overdracht van de woning ontdekt de koper dat er op de zolder en in de kelder asbesthoudend materiaal aanwezig is.

Ze geven hun fout toe, echter zien zij geen plek voor schadevergoeding, omdat het asbest geen kwaad kan zolang het op zijn plek blijft liggen. Asbestinventarisatie is de veilige route Het is dus vooral aan de koper zelf om te zorgen dat hij aan de informatie komt die hij graag wil hebben: Is er asbest aanwezig? Deze korte termijn wordt niet gedefinieerd en is afhankelijk van verschillende omstandigheden, maar men kan als koper dus best onmiddellijk actie ondernemen wanneer men de aanwezigheid van asbest vaststelt na de verkoop.

Vraag altijd toestemming aan je gemeente als je asbest wil verwijderen. Heeft u vragen over asbestaansprakelijkheid, is het in de basis een product van de natuur, of een ander juridisch probleem met betrekking tot uw vastgoed. Laat daarom altijd kamperfoelie lonicera henryi kopen onderzoek uitvoeren en asbest in woning na aankoop, tijdig een advocaat in.

Een natuurproduct Hoewel asbest bekend staat als een gevaarlijke stof.

Andere: