Rubiks cube oplossen voor beginners

/ 17.10.2020 / Brady

Voor oranje draai je het witte tussenstuk met de oranje zijkant naar het oranje middenstuk. Ook nu zijn er weer drie verschillende mogelijkheden:. Een gespiegelde L.

Wit is nu het bovenste vlak en het vlak met het gele middenstuk is het onderste vlak. Oplossen Elke kleur moet precies 9 maal worden toegevoegd Een kleur kan niet meer dan een maal worden gebruikt als middenveld. Als je alles op YouTtube wilt zien dan is dit de playlist die je kan volgen: Rubiks kubus oplossen.

Als je deze methode goed onder de knie hebt, lukt het je uiteindelijk eenvoudig om de Rubiks Kubus binnen 2 minuten op te lossen. Als het goed is heb je nu een gele bovenlaag. Als je de witte hoeken gaat oplossen zorg je er uiteindelijk voor dat de gehele eerste laag van de rubiks kubus wordt opgelost.

These cookies do not store any personal information. Het laatste wat je nog moet weten voor we aan de slag gaan, is de manier waarop je algoritmes moet lezen. Het rubiks cube oplossen voor beginners is dus om de middenstukken op de juiste plaats te krijgen. Het is altijd een van de volgende kleur combinaties:.

Maak een wit kruis. Leer hier hoe je de Rubiks kubus oplost.

We gaan nu de laatste middenstukjes goed plaatsen.
  • Zorg dat de bek van de vis altijd naar links onder wijst. Als je een wit kruis hebt, kan het zijn dat er nog geen enkel centraal vlak juist is, of er zijn er 2 juist.
  • Je kan de kubus wel van alle kanten tussendoor bekijken, maar breng hem altijd weer terug naar de positie waar in je de kubus vast had. Ik zal de cube notation er wel elke keer bij zetten, maar niet als basis gebruiken.

Navigatiemenu

Volg de instructies en voer de vereiste rotatielijst uit. Een Rubiks kubus heeft 6 zijden, een betere interpretatie is dat de Kubus bestaat uit 3 lagen die je één voor één moet oplossen. Dan is de beweging makkelijker te leren. Gebruik deze algoritme als de witte edge in de juiste plek zit FU edge , maar verkeerd gedraaid is. Als je een heel vlak aan de zijkanten hebt opgelost dan moet je dit vlak aan de linkerkant houden.

This category only includes cookies that ensures rubiks cube oplossen voor beginners functionalities and security features of the website.

Bij deze stap houden we de laag met het witte kruis aan de bovenkant. Dit gaan we doen door de hele tijd dezelfde reeks slagen te herhalen voor elk stukje. Daarna draaien we de witte tussenstukjes zo dat ze een wit kruis om een geel middenstuk vormen? Olievlekken verwijderen uit klinkers zijn er veel succesvolle pogingen gedaan om dit record te verbreken.

Zorg dat je de kubus op de juiste manier vast hebt en doe dan de volgende serie slagen: Rechts 2 keer met de klok draaien, boven met de klok mee draaien, rubiks cube oplossen voor beginners, omdat de L-vorm ond. Dit doe je totdat je de vis vorm krijgt.

Ontdek de Rubik's Kubus

De middelste laag is de makkelijkste laag. Draai de kubus daarna om te kijken of je nog stukjes moet verwisselen. Met de klok mee is alleen de letter.

Draai nu de middelste blokjes van de kubus gelijk met de kleuren van de voltooide laag. De corners goed draaien Samenvatting! Herhaal de R' D' R D algoritme totdat dit stukje op de juiste plek zit, met de gele sticker rubiks cube oplossen voor beginners. Het getal hoort altijd bij de letter er voor. Met de klok mee is alleen de letter.

Reader Interactions

Het witte tussenstuk is nu naast het witte middenstuk. Vanaf nu gaan we de witte kant aan de onderkant houden. Voor Rood doe je deze stappen met het rode middenstuk en voor groen met het groene middenstuk.

Deze eerste stap krijg je voor elkaar door simpelweg te beginnen met het maken van een wit rubiks cube oplossen voor beginners bron: Jez Noya, Dit is prima te doen met een beetje oefenen en "trial and error".

Besteed wat tijd en speel met je kubus zodat je er bekent mee wordt voordat enzoknol minecraft survival 30 deze gids leest? Als je eenmaal weet hoe het witte kruis werkt kan je deze stap overslaan en direct het witte kruis oplossen.

Wikimedia Commons Wikipedia? Als je dit paar keer goed oefent dan gaat het op een gegeven ogenblik vanzelf. De volgende reeks slagen is erg lang! In de video laat ik alle stappen duidelijk zien. De witte corners oplossen 3.

De witte edges oplossen We starten door alle witte edges goed te plaatsen. Bekijk resultaten. Je kan de kubus natuurlijk ook vanaf een andere kleur oplossen, maar dat is wat ongebruikelijker. Draai de kubus ondersteboven, zodat het witte vlak nu onder aan de kubus is.

Je hebt hier maar 1 algoritme voor nodig, rubiks cube oplossen voor beginners, maar meestal moet je dit algoritme meerdere malen achter elkaar uitvoeren.

Als je gele vlak nu al compleet is kun je door naar stap 5. Kies een kleur combinatie die je op de juiste plek wilt gaan zetten.

Andere: