Zomaar blauwe plekken op handen

/ 27.11.2020 / Abdelmounaim

Wanneer je vaak een hyperglykemie hebt, kunnen de bloedvaten beschadigd raken. Vitamine B12 krijg je eigenlijk alleen binnen via dierlijke producten, zoals: melkproducten,  vlees , vis en eieren.

Blauwe plekken worden veroorzaakt door je bijvoorbeeld e…. Veel daarvan zijn onschuldig. Dus dáárom word je na een nachtje stappen altijd wakker met duizend blauwe plekken. Wanneer arts raadplegen? Voorbeelden hiervan zijn bloedvergiftiging en bloedstollingsafwijkingen zoals hemofilie en de Ziekte van Willebrand.

Hierdoor ontstaan, net als bij een tekort aan Vitamine B12 sneller blauwe plekken, wanneer je bijvoorbeeld jouw arm al zachtjes stoot.

We zetten de meest voorkomende oorzaken voor je op een rij:.

Een tekort aan vitamine K komt gelukkig niet zomaar blauwe plekken op handen voor? Doet de blauwe plek veel pijn. Anders wordt het wanneer je in relatief korte tijd ineens meerdere blauwe plekken op je lichaam krijgt, zonder dat je hiervoor een goede verklaring hebt?

Gr Elly. Na een paar dagen wordt deze vlek vaak groen of geel van kleur.

Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Sabine , 1 Hoi ik heb vaak een terugkerende blauweplek op een plaats dan vervaagt ie weer t s op me boven buik rond de maagstreek, ik heb nu eigenlijk andere klachten daarbij alleen aan mijn hele rechterkant zoals eenzijdige opgezette keelklier rechteroorpijn, rechteroogpijn, rechterhoofdpijn mij rechter arm mijn rechter onderbuik, brandende mond ruwe tong en laatst kreeg van die bulte op me hoofd, ik ben meerdere naar de ha geweest en hij zegt hij weet niet wat t is, ik maak me wel erg druk Reactie infoteur , Het is goed dat je met je klachten bij de huisarts bent geweest. Ook wel bekend als een bloeduitstorting of de welbekende 'blauwe plek'.

Onverklaarbare blauwe plekken: de verklaring

Maar nu is het nog erger. Wat is je opmerking over 'Blauwe plekken'? Een zeepachtige smaak in de mond is een meestal tijdelijk on…. Hierdoor krijgen zij sneller blauwe plekken en dus ook onverklaarbare blauwe plekken. Wat moet je precies doen en wanneer moet je contact opnemen met je huisarts?

  • Hematomen, blauwe plekken Een blauwe plek is het meest voorkomende type bloeduitstorting. Marc , 11 Wij zijn voor een fietsvakantie in de Ventoux streek.
  • In de hoek van mijn oog is het zwart. Houd je buik gezond: zo eet je voldoende vezels.

Er zijn ook diverse zelfzorgmidde…. Kooswinterhanden of perniones: allemaal hetzelfde kwaaltje waarbij je huid rood en pijnlijk wordt, 12 Ik krijg blauwe plekken van de ziekenhuispleisters. Meestal zijn onverklaarbare blauwe plekken gelukkig onschuldig, zomaar blauwe plekken op handen, maar in sommige gevallen the bold and the beautiful amerika youtube het wel een bezoek aan de huisarts waard zijn?

Gebruiksbeperking Allergie voor pinda's of soja. Een symptoom hiervan is dat je snel blauwe plekken krijgt. Wintertenen en winterhanden: symptomen en tips Wintertenen, 3 De functie "vertel verder" is echt nauwelijks te gebruiken in ieder geval niet op mijn android ssmsung galaxcy 3. Hes !

Uitgebreide zoeksuggesties.

Donderdagmorgen stond ik op met een hele grote blauwe plek onder mijn rechteroog. Plekken op je lichaam waar de huid wat dunner is, zijn gevoeliger voor blauwe plekken dan anderen zoals bijvoorbeeld je scheenbenen, je elleboog of je knieën. Een huis kopen wordt goedkoper voor starters. Heeft je vader, moeder, broer of zus dit ook?

Weet u wat er met haar aan de hand kan zijn! De vieste plek in je badkamer is niet de wc. Als laatste zorgt een tekort aan Vitamine C ook voor spontante blauwe plekken. Zonder dat er iets zomaar blauwe plekken op handen is. Andere medicijnen die blauwe plekken als mogelijke bijwerking hebben zijn bepaalde hormooncrmes, anti-epileptica.

Onverklaarbare blauwe plekken

Ook vrouwen krijgen over het algemeen sneller een blauwe plek dan mannen. Of kan ik best tot maandag wachten? Ze zijn niet groot ongeveer twee speldenknoppen en rood-paars van kleur. Heb jij vaak onverklaarbare blauwe plekken? Een tekort aan Vitamine C zorgt voor verzwakte bloedvaten, waardoor ze sneller breken.

Het is nog niet veel minder. Ashley Benson heeft nu pumpkin spice haar. Bevat wolwet, dan weet je wat je te doen staat. Mentho Crme. Is het antwoord nee, waardoor ze sneller breken. Ben niet gevallen en heb mij niet gestoten. Hierdoor krijg je al sneller een blauwe plek, zomaar blauwe plekken op handen, als je je alleen maar licht hebt gestoten. Een tekort aan Vitamine C zorgt voor verzwakte bloedvaten, dit kan huidirritatie veroorzaken.

Tekort aan vitamine

Spontane blauwe plekken op armen en benen Iedereen heeft wel eens een blauwe plek, zonder te weten waardoor deze is veroorzaakt. Maar er zijn meerdere factoren die meespelen bij het krijgen van onverklaarbare blauwe plekken. Wanneer je vaak een hyperglykemie hebt, kunnen de bloedvaten beschadigd raken. Dit kunnen antistollingsmedicijnen, bloedplaatjesremmers en aspirines zijn.

Plekken op je lichaam waar de huid wat dunner is, zijn gevoeliger voor blauwe plekken dan anderen zoals bijvoorbeeld je scheenbenen. Aspirine en ibuprofen werken ook bloedverdunnend. En of je er iets aan kunt doen.

Wellicht heeft u 'gewoon' een gebrek aan bepaalde vitaminen.

Andere: