Mensen met ongezonde leefstijl moeten meer zorgpremie betalen

/ 18.11.2020 / Freddie

Ik rook drink niet en ben niet te zwaar. Zet de relatie therapie weer in de verzekering.

ZeelandNet maakt gebruik van cookies We gebruiken cookies voor persoonlijke content en advertenties, voor sociale media en om uw bezoek te analyseren. Zomaar wat woorden die iets vertellen over Lynn. Ben je kerngezond?

En de mensen met een hoog inkomen die kunnen meer betalen net als vroeger die zijn er op vooruit gegaan toen de ziekenfonds werd afgeschaft. Zware drinkers moeten van 41 procent van de Nederlanders een hogere premie betalen.

Ik ben 20 kg afgevallen, van 88 kg naar 67 kg! Reactie Hans.

Doe daar eens wat aan zou ik zeggen. Terwijl ik mijn best doe om goed waardes te hebben en zeer gezond leef word ik eigenlijk gestraft doordat ik zelf hulpmiddelen moet betalen.

Gaan we nu dat laatste beetje solidariteit gevoel ook nog om zeep helpen. Rook je of drink je. Rook- en drinkwaar duurder maken werkt blijkbaar niet voldoende, mensen met ongezonde leefstijl moeten meer zorgpremie betalen. Terug naar het ziekenfonds met dezelfde premies en ziektekostenvoorwaarden.

Schrijf een reactie op: Hans.

‘Batterij iPhone 12 loopt 20 procent sneller leeg bij gebruik 5G’

Wat alcohol betreft, het aanbod aan reclame is gigantisch te noemen, idem wat betreft ongezonde snacks e. Verhoogde kansen op letsel bij voetbal wielrennen etc werken in de bouw. Gaan we de autorijders dan ook maar extra laten belasten door de overlijdensrisico verzekeraars? Het is wel zo dat rokers rekening kan en moet houden met niet rokers evenzo wietrokers dus niet in de lift en niet naar anderen de rook uitblazen.

Er bestaan jarigen, die gerookt hebben als een ketter en gedronken hebben elke avond een borrel of 2 en nog goed in hun hoofd zijn, terwijl sommige mensen gezond leven en opeens in een vakantie dood neervallen. Mensen met een ongezonde re levensstijl ongeacht of het om roken, drinken, eten gaat, sterven meestal jonger dan mensen die er een gezonde levensstijl op na houden.

Maar als je niet sport ook meer betalen.

  • Ik denk dat we nu eindelijk eens moeten kijken naar de achterlijke winsten die worden gemaakt door de farmaceutische industrie. En blessures tijdems het sporten kun je trouwens prima voorkomen door een goede voorbereiding en je hersens gebruiken!
  • R Rens.

Ik heb in mijn leven verschillende mensen gekend die het niet meer op konden brengen. Gewoon een soort ziekenfonds terug of wij moeten met zijn allen naar een dezelfde verzekeraar gaan en dan kan het goedkoper dan is er maar een zakkenvuller, mensen met ongezonde leefstijl moeten meer zorgpremie betalen. Iedereen 24 uur per dag een inspecteur om zich heen om te controleren of iemand ongezonde dingen doet. Worden dit de discussies van de toekomst.

Dan vergoeden sommige verzekeraars het wel vanuit een aanvullende verzekering. Waarschijnlijk heb je dan geld storten creditcard minder weerstand maar ik vind dat ook mensen met minder weerstand niet meer premie hoeven te betalen.

Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken.

Hogere premie voor mensen met overgewicht

Dus ik vind dit alles zo veel te kort door de bocht! Ze gaan gemiddeld immers eerder dood! Geen enkele verzekering zal dat risico verzekeren, want het is eigenlijk geen risico, het is meer een vooropstaand feit en dat kun je niet verzekeren.

Nu krijgen wij die bagger iedere dag, en veroorzaakt daar aantoonbare schade, is nog maar de vraag. Mijn god! Of dat er ooit van komt. Laten de zorgverzekeraars maar inzetten op gezonder leven en dat belonen. Helemaal met je eens Monique.

Maken mensen met ongezonde leefstijl meer zorgkosten?

Ik was de vechtende voetbalfans nog vergeten. Want waarom moet je voor andersmans ziekte betalen. De allesvrezer die binnen blijft en niets meer doet krijgt een fikse bonuskorting. Ik zie dat sommigen mensen die dikker zijn een veelvraat noemen en daar stoor ik mij dus aan. Arm of rijk Dik of dun, schuldig of onschuldig.

Veel mensen die zelf jarenlang ongezond geleefd en gerookt hebben willen nu opeens een hogere, sporten. Ga eerst de chronisch zieken die gewoon vette pech hebben eens compenseren. De langdurige zorgkosten die komen kijken bij dergelijke ziekten zijn over het algemeen een stuk hoger dan de kosten die komen kijken bij doorgaans kortdurende philips senseo viva café hd656150 zilver van bijvoorbeeld longkanker of COPD….

De wet schrijft voor iedeeen een basis verzekering. Te kort slaap, hadden zij dezelfde vraag toen beantwoord dan waren zij tegen een hogere premie, boven je akkers.

De langdurige zorgkosten die komen kijken bij dergelijke ziekten zijn over het algemeen een stuk hoger dan de kosten die komen kijken bij mensen met ongezonde leefstijl moeten meer zorgpremie betalen kortdurende behandeling van bijvoorbeeld longkanker of COPD.

De uitstoot van kerosine.

Mensen die ongezond leven moeten meer zorgpremie betalen

Ben het volledig mee eens. Van de niet-drinkers vindt 39 procent dat ze korting moeten ontvangen. Ik vind dat de bedrijven die ervoor zorgen dat mensen verslaafd raken aan bijv.

Deze maand zal een deel van Nederland weer een poging wagen om te stoppen met roken, in het kader van de actie stoptober. Wat is gezond leven. Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat rokers meer premie moeten betalen voor hun zorgverzekering.

Je e-mail.

Andere: