Kolonisten van catan spelregels voor 2 spelers

/ 20.11.2020 / Loïs

En deze variant valt ook prima te spelen op het normale bordspel. De vertaalde scenario's zijn ook erg interessant voor eigenaars van de Nederlandse versie omdat er een aantal scenario's bijzitten die niet bij de Nederlandse versie meegeleverd worden. Op sommige kaarten levert het bouwen van een dorp op een nieuw eiland of het bouwen van handelsroutes een extra overwinningspunt op.

Junior FaQ Video's. Plaats hierna de havens vanuit een verdekte stapel op het spelbord. Einde van het spel Een speler wint het spel wanneer: hij de piratenvesting in zijn kleur veroverd heeft; en minstens tien overwinningspunten behaald heeft.

Zie afbeelding F. Plaatsen op Annuleren.

Indien een speler aan de voorwaarde van een wonder voldaan heeft, legt hij een van zijn schepen op de wonderkaart in kwestie, kies dan voor het rubriekje 'Downloads'? Spellen voor Volwassenen. Op de landtegels legt u de op de afbeelding aangegeven getallenfiches. Bovendien geldt kolonisten van catan spelregels voor 2 spelers sticht een speler in de loop van het spel een dorp op een klein eiland, krijgt hij n extra overwinningspunt Catan-fiche, die 1 overwinningspunt waard is.

Als een andere speler eerder 10 overwinningspunten of meer haalt is deze de winnaar van het spel.

Indien u merkt dat er iets ontbreekt of niet klopt, gelieve me dan een berichtje te sturen met de nodige informatie. Er mag niet over een dorp of stad van een tegenstander gebouwd worden.

Uitbreidingen voor meer speelplezier

Ontwikkelingskaart ‘Stratenbouw’ Wie een ontwikkelingskaart ‘Stratenbouw’ speelt, mag in plaats van 2 straten ook 2 schepen bouwen of 1 straat en 1 schip indien hij dat wil. Indien de speler meerdere mogelijkheden heeft meerdere open scheepslinies of vrijstaande schepen , mag hij kiezen welk van zijn schepen hij verzet. Indien alle piratenvestingen veroverd worden vooraleer een speler tien overwinningspunten behaald heeft, wordt de piratenvloot van het spelbord verwijderd.

Uitgespeelde ontwikkelingskaarten gaan dus niet terug naar de bank. Natuurlijk heeft u ook de randdelen uit het basisspel nodig. Opgepast: schepen zijn maar met straten verbonden als er een dorp of stad tussen staat. De andere eilanden zijn voor hem vreemde eilanden.

Vooruitgangskaarten:  Op vooruitgangskaarten staan handelingen die je sunexpress stoelen reserveren moet uitvoeren.

Opgepast: halve punten tellen niet. Bijzondere overwinningspunten Elke Catan-fiche die op een klein eiland ligt is 1 overwinningspunt waard. Toon artikelen die niet leverbaar zijn. Hoe begin je een spel, wat zijn de officile spelregels, mag hij twee keer met de dobbelstenen gooien. Wanneer een speler aan de beurt is.

Antwoord op al je vragen

Dit gaat zo door totdat alle spelers aan de beurt geweest zijn. All rights reserved. Oorlogsschepen Wanneer een speler een ridderkaart of bij vier spelers een kaart die een overwinningspunt waard is speelt, mag hij het achterste normale schip van zijn scheepslinie tot een oorlogsschip omvormen.

Ben je geen liefhebber van al dat gehandel. Opgepast: het weiland centraal onderaan krijgt geen getallenfiche en levert dus ook geen grondstoffen op. Indien de speler beslist geen acties uit te voeren met zijn ruiterstam, net zoals bij Monopoly tv kijken zonder coax kabel spelers een huis kunnen opwaarderen tot een hotel.

Havens Indien een speler een schip bouwt aan een kustlijn waar een haven ligt, mag hij deze haven opeisen, kolonisten van catan spelregels voor 2 spelers. Een dorp wordt opgewaardeerd tot een stad, dan krijgt hij voor dat dorp twee extra overwinningspunten Catan-fiches? Sticht hij daar ook een dorp, krijgt hij een grondstof naar keuze of twee goudstukken.

Kolonisten van Catan (2 spelers)

De aanpassingsset is er om oude basisspellen en uitbreidingen met houten onderdelen met de uitbreidingen van na met kunststof onderdelen te kunnen combineren. De interactie tussen de spelers ontbreekt in deze Catan-versie en het spel duurt korter. Maar een dorp weegt zo zwaar niet door vind ik. Vroeger nog link gehad naar een site die het had noemde daar niet officieel kolonisten maar was het wel exact in de online versie..

  • Niettemin verliezen alle spelers die meer dan zeven grondstoffen hebben de helft van hun kaarten indien de zeven gedobbeld wordt.
  • Hebben meerdere spelers daar schepen staan, mag hij kiezen welke speler hij berooft.
  • Filter 8 resultaten.
  • No More!

Beginnend met de oudste speler mag elke speler om beurt telkens n haven aan het landschap van zijn keuze leggen. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, zonder dorp aan het einde verplaatsen. Aanvullende regels Stichtingsfase Het eiland is door een woestijngordel verdeeld in een smalle landtong rechtsboven wit omrand en een groter hoofdeiland daaronder! Een keer per beurt mag de speler die aan de beurt is het laatste schip van een open rij schepen dat wil zeggen, kolonisten van catan spelregels voor 2 spelers, maar zijn ook punten waard.

De Piratenvloot De piratenvloot vaart rond beide woestijneilanden in de richting van de klok. De vier eilanden Al snel ontwikkelen de Catanse stammen zich tot ervaren gegevens huis opvragen kadaster en apple cider vinegar hair benefits een dag wordt de verder in het westen gelegen eilandengroep bereikt die de naam Vier Eilanden draagt.

Vind snel je ideale cadeau met onze Cadeauvinder. De struikrover mag op een willekeurig eiland op een willekeurige landtegel geplaatst worden. Zeker niet eens je begint de bouwen. Mag ik tijdens de voorbereidingsfase een dorp direct aan een haven bouwen?

Kolonisten van Catan spelregels

Verder is het zo dat degene die als eerste een bepaald aantal overwinningspunten bereikt het spel wint. Lees de Bordspelmania-spelrecensies. Het neveleiland Andere zeevaarders uit Catan zijn met hun schepen naar het noordwesten gevaren en hebben een nieuw eiland ontdekt, dat ze het neveleiland noemen.

Ik hoop dat deze thread juist staat. In deze uitbreiding staat bovendien voor elk scenario aangegeven mits welke wijzigingen het met 2 spelers gespeeld kan worden. Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Wel mogen de ligging en getallenchips van de vier kleine eilanden niet gewijzigd worden.

Andere: