Thema licht en donker peuterklas

/ 10.01.2021 / Sayenna

We lazen het boekje "mijn zus woont in het donker" als vervolg op het bijbelverhaal van Bartimeüs. Bewaar in een map of terug.

Noodzakelijk Noodzakelijk. Het prachtige eindresultaat zie je hiernaast. In het midden van de ontdektafel staat ook de bak met allerlei zaklampen in. In de tent werd het ook lekker gezellig gemaakt met verschillende slaapzakken. Als afsluiter werden de kleuters door elkaar gemasseerd.

In de constructiehoek konden mijn vriendjes sterrenbeelden namaken door middel van rietjes en gekleurde sterren. Zo wordt het al snel gezellig in de klas! Bij sommige moeten ze zoeken naar de aan en of knop, andere krijgen ze niet aan. In de tent werd het ook lekker gezellig gemaakt met verschillende slaapzakken. Ik wil juf Thema licht en donker peuterklas bedanken dat ik stage mocht guilder to euros in haar klasje en natuurlijk mijn 14 vriendjes.

Meld aan. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience. Educatieve video 4 Educatieve video.

Blogarchief

Aansluitend hebben we een stickerspel gespeeld. Ik heb een fantastische week beleefd in de derde kleuters klas samen met mijn vriendjes. Jouw e-mailadres:. Toon meer zoekresultaten 8. De vriendjes van de derde kleuterklas merkten meteen op dat de klas veranderd was, de poppenhoek was veranderd in een donker hoekje, de kring was volledig ondergedompeld in de kerstsfeer door middel van een kerstboom en kaarsjes, de autohoek was helemaal verdwenen en daar stond nu een tent te pronken.

Noodzakelijk Noodzakelijk. Al lid. Niet-noodzakelijk Niet-noodzakelijk. Leave a reply Reactie annuleren? Licht en donker : Creatieve verwerking van het Zwanenmeer.

Peuterklas :thema licht en donker.

Dinsdag week 1. Het centraal thema is Licht en donker. Het enige spijtige hieraan, is dat er in tamelijk veel zaklampen toch batterijen moeten, en die zijn heel duur.

Tik Tak : Activiteitenhuisje? Kijk voor meer ideen op mijn Pinterestbord over techniek met kleuters, en volg juf Evy op Pinterest. Veel kijkplezier. We hebben gewerkt rond de sterrenhemel. Maandag week 2. Deze lesvoorbereiding bevat activiteiten rondom licht en donker.

Thema herfst: herfstige hoeken in je klas

Vandaag maakten we egeltjes, we knipten de stekels uit zodat egeltje terug stekeltjes kreeg. Ik aanvaard de gebruiksvoorwaarden en de privacyverklaring. Het filmpje is een onderdeel van het pakket Kleine helden en rare kwasten. Om de aandacht toch wat te verdelen over de klas, hang ik samen met enkele kleuters een waslijn op met daarover een wit laken.

  • Dinsdag week 1.
  • Kijk voor meer ideeën op mijn Pinterestbord over techniek met kleuters, en volg juf Evy op Pinterest!
  • Bso 1 Kso 1 Tso 1.
  • Woensdag week 2.

Maar misschien wel de leukste activiteit van deze week was het maken van een sterrenkijker. Verder …. Vandaag maakten thema licht en donker peuterklas egeltjes, we knipten de stekels uit zodat egeltje terug stekeltjes kreeg. Leermiddelen Op deze manier kunnen ze op elk moment van de dag naar de sterren kijken ook al is het niet donker. Alle peuters en kleuters deden zeer goed mee. Welke kleuren passen bij elkaar en waarom!

Wie kan de nieuwe map bekijken. Personen met de link!

You Might Also Like Hoe geef je thuisonderwijs aan kleuters? Donderdag week 2. Samen gaan we op verkenning naar wat licht en donker is en experimenteren we met allerlei lichtbronnen.

Dit vonden ze geweldig!

Groetjes Karla. Bewaar Verwijder. In de constructiehoek konden mijn vriendjes sterrenbeelden namaken door middel van rietjes en gekleurde sterren. Deze lesvoorbereiding bevat activiteiten rondom licht en donker.

Andere: